Biznis menuBiznis menuBiznis menuBiznis menuBiznis menu

A ́la carte menu - Reštaurácia ROUGE - Hotel MIKADO

Reštaurácia je otvorená od 6:30 do 22:00 hod.

Môžete si vybrať: degustačné menu, predjedlá a polievky, šaláty a cestoviny, hlavné jedlá a dezerty.

DEGUSTAČNÉ MENU ŠÉFKUCHÁRA / TASTING MENU - 31,60 €
DEGUSTAČNÉ MENU VÍN / TASTING WINE MENU - 14,80 €
JAR / SPRING 2019

  • Aperitív / Apéritif

    Collalto, Conegliano Valdobbiadene, Prosecco superiore D.C.O.G Millesimato Brut San Salvatore 2017 - 8cl
    Biele suché - white dry - N.V

  • 80g Špargľový šalát so žĺtkom (sous vide) a bielkovinovým krekrom
    Asparagus salad with egg yolk (sous vide) and mixed seed cracker       (1,3,7,11)

    Chateau Rúbaň - Strekov - Noria - 8cl
    biele polosuché / white medium dry – 2016

  • 80g Zemiačiky v popole s mladou cibuľkou, slaninou a bryndzovou penou
    Ash roasted potatoes with baby onion, bacon and sheep cheese mousse    (7)

    Peter Podola - Kopčany - Breslava - 8cl
    Biele suché - neskorý zber / white dry - late harvest – 2017

  • 120g Jarné kuriatko pečené v masle, ragú zo smrčkov, karotka a špenátové pyré
    Spring chicken with butter, morel mushroom ragout, carrot and spinach purée    (3,7)

    Velkeer - Veľký Kýr - Tri Ruže - 8cl
    Ružové polosuché/akostné značkové - Rosé medium dry/quality brand - 2018

  • 100g Horúce jahody so snehovým plátom a zmrzlinou z tonka fazuliek
    Hot strawberries with meringue and tonka bean ice cream    (3,7)

    Víno Nitra - Sekt Pálffy Méthode Classique- 8cl
    Ružové brut - Rosé brut - N.V

PREDJEDLÁ A POLIEVKY / STARTERS AND SOUPS

  • 80g Piroh z medvedieho cesnaku plnený kozím syrom s reďkovkou - 4,30 €
    Wild garlic dumpling stuffed with goat cheese and radish   (1,3,7)
  • 80g Terinka z kačacej pečienky s rebarborovým gélom a maslovou brioškou - 11,80 €
    Duck foie gras terrine with rhubarb gel and butter brioche (1,3,7,12)
  • 80g Marinovaný sleď na macese s kôprovým crème fraiche - 5,20 €
    Marinated herring on matzoh with dill crème fraiche (1,3,7,10)
  • 100g Klasický hovädzí tatarák (black angus) - 14,50 €
    Classic steak tartare (Black Angus) (1,4,10)
    (Neodporúča sa, aby tepelne neopracované mäso a vajcia konzumovali deti, tehotné a dojčiace ženy a osoby s oslabenou imunitou
    Recommendation: uncooked meat and eggs shouldn´t be consumed by children, pregnant and nursing woman or people with weakened immunity)
  • 250ml Hovädzí vývar so zeleninou a domácimi rezancami alebo pečeňovými knedličkami - 3,20 €
    Beef consommé with vegetables and homemade noodles or liver dumplings (1,3,7)
  • 250ml Špargľový krém s vajíčkom (sous vide) a pažítkovým olejom - 6,00 €
    Cream of asparagus soup with egg (sous vide) and chive oil            (3,7)
  • 250ml Polievka dňa - 3,10 €
    Soup of the day

ŠALÁTY A CESTOVINY / SALADS AND PASTA

  • 250g Hráškové placky s avokádom, jogurtom a jarnými lístkami - 11,80 €
    Green pea fritters with avocado, yoghurt and spring leaves salad       (3,7)
  • 200g/160g Caesar šalát s parmezánovými krutónmi a grilovanými krevetami - 15,20 €
    Caesar salad with parmesan croutons and grilled prawns (1,2,3,4,7,10)
  • 200g/200g Caesar šalát s parmezánovými krutónmi a prsiami z kukuričného kuraťa - 12,90 €
    Caesar salad with parmesan croutons and grilled corn chicken breast (1,3,4,7,10)
  • 250g Bryndzové halušky so slaninou - 8,10 €
    Traditional Slovak sheep cheese "bryndza" gnocchi with fried bacon (1,3,7)
  • 250g Domáce šafranové cestoviny s modrým syrom a jarnou zeleninou - 10,90 €
    Homemade saffron pasta with blue cheese and spring vegetables   (1,3,7)
  • 250g Rizoto zo zelenej špargle s vyzretým syrom a sušenými rajčinami - 15,30 €
    Green asparagus risotto with mature cheese and sun dried tomatoes        (7)

HLAVNÉ JEDLÁ / MAIN COURSES

  • 150g Grilovaný pstruh lososovitý s kalerábom a reďkovkou na omáčke z hnedého masla - 12,80 €
    Grilled salmon trout with kohlrabi and radish in brown butter sauce     (3,4,7)
  • 150g Platesa (sous vide) so špargľou a novými zemiakmi - 14,20 €
    Halibut (sous vide) with asparagus and new potatoes in wine sauce         (4,7,12)
  • 180g Kuracie prsia na karotkovom rizote s pestom z medvedieho cesnaku - 11,90 €
    Chicken breast on carrot risotto with wild garlic pesto    (7,12)
  • 200g Jahňacia korunka a bôčik s pečenou zemiakovou kašou, bôbom a šalotkami - 22,40 €
    Lamb chop and flank with baked mashed potatoes, broad beans and shallots    (7)
  • 150g Bravčová panenská (sous vide) s restovanými smrčkami, omáčkou z jarnej cibuľky a tarhoňa - 11,90 €
    Pork tenderloin (sous vide) with pan fried morel mushrooms, spring onion sauce and pasta pearls     (1,7)
  • 150g Pečený diviak s kôprovo-bryndzovou omáčkou a zemiakové knedličky - 14,90 €
    Roasted wild boar with sheep cheese-dill sauce and potato dumplings (1,3,7)
  • 200g Vyprážaný teľací rezeň so zemiakovým šalátom - 15,80 €
    Veal Wiener schnitzel with potato onion salad (1,3,7,10)
  • 200g Vysoký roštenec s pečeným zemiakom, nakladanou červenou cibuľou a cesnakové aioli (black angus) - 21,60 €
    Grilled rib eye steak with with baked potato, pickled red onion and garlic aioli (Black Angus)    (3)
  • 150g Steak z hovädzej sviečkovej s grilovanou zimnou zeleninou (black angus) - 22,40 €
    Fillet steak with grilled winter vegetables (Black Angus)    ()

Na požiadanie vám steak pripravíme aj v gramáži a s omáčkou podľa dennej ponuky: 200g – 27,30 €, 300g – 38,00 €, 400g – 48,10 €
Upon request we can serve steaks based on raw weight (in grams) with your chosen sauce: 200g – 27,30 €, 300g – 38,00 €, 400g – 48,10 €

DEZERTY / DESERTS

  • 100g Pena z mliečnej čokolády s rebarborovým kompótom, fialkou a granolou- 4,00 €
    Milk chocolate mousse with rhubarb compote, violet and granola (1,3,7,8)
  • 100g Citrónový tart s malinami, jogurtom a mandľový kreker - 4,60 €
    Lemon tart with raspberries, yoghurt and almond cracker (1,3,7,8)
  • 30ml Výber domácich sorbetov a zmrzlín - 1,20 €
    Selection of homemade sorbets and ice cream    (3,5,7,8,12)
  • 120g Syrový tanier s agátovým medom a lieskovcami - 9,50 €
    Cheese platter with agave honey and hazelnuts    (7)

S diétnymi požiadavkami sa obráťte, prosím, na náš personál.
Hmotnosť mäsa v jedlách je uvedená v surovom stave.
Ceny sú uvedené v Eurách, vrátane 20% DPH, platné od 1.4.2019
V cene nie je zahrnutý servisný poplatok.
Vypracoval Executive Chef Štefan Benďák.

If you have special dietary requirements, please, ask your waiter.
The meat portions are weighted raw.
All prices are in Euro including 20% VAT valid from April 1, 2019
Service charge is not included in the price.
Created by the Executive Chef Štefan Benďák.

 vegetariánske jedlo – vegetarian dish
 bezlepkové jedlo – gluten-free dish
 varené metódou sous vide – cooked sous vide style

 

Jedlá v jedálnom lístku môžu obsahovať niektoré z nasledujúcich alergénov, ktoré sú uvedené podľa skupín pri každom názve jedla.
1.obilniny obsahujúce lepok, 2.kôrovce a výrobky z nich, 3.vajcia a výrobky z nich, 4.ryby a výrobky z nich, 5.arašidy a výrobky z nich, 6.sójové zrná a výrobky z nich, 7.mlieko a výrobky z neho, 8.orechy, (všetky druhy orechov), 9.zeler a výrobky z neho, 10.horčica a výrobky z nej, 11.sezamové semená a výrobky z nich, 12.oxid siričitý a siričitany, 13.vlčí bôb a výrobky z neho,14.mäkkýše a výrobky z nich.

Dishes in this menu could contain some of the following allergens; the number of each allergen group is listed in brackets after the dish name.
1. cereals containing gluten, 2. crustaceans and products made from them, 3. eggs and egg products from them, 4. fish and products from them, 5. peanuts and products thereof, 6. soybeans and products made from them, 7. milk and milk products, 8. nuts (all kinds of nuts), 9. celery and products thereof, 10. mustard and products thereof, 11. sesame seeds and products thereof, 12. sulphur dioxide and sulphites, 13. lupin and products thereof, 14. molluscs and products thereof.