Podľa receptov Janka Halaja, ktoré nájdete v prílohe Varecha 4. 10., si môžete aj vy pripraviť luxusné:
- rakvičky so šľahačkou a venčeky so žĺtkovým krémom z Čiech
- orechové krémové trojuholníky a koláč „makowiec warstwowy“ z Poľska
- tortové rezy Esterházy z Maďarska
- perník so slivkovým lekvárom a makovou penou a salzburské nadýchané „halušky“ z Rakúska
- alebo višňovú „gorku“ a tvarohové „sochniky“ z Ukrajiny
Ako píše o tomto projekte hotela MIKADO pre Varechu portál Hotelovo.sk, Jankovi v tom veľmi pomohli aj skúsenosti so „svetovými pondelkami“, ktorými hotel MIKADO vždy ozvláštňuje obedové menu. „Je to príležitosť osviežiť ponuku obedového menu, ale aj predstaviť hosťom nové kombinácie a suroviny,“ hovorí J. Halaj a dodáva, že vtedy v kuchyni nielen varia, ale sa vždy aj niečo nové dozvedia a hlavne skúšajú a ochutnávajú.
Aj dezerty sa v Hoteli MIKADO riadia najmä zásadou slow food, to znamená, že sú v čo najvyššej možnej miere zo sezónnych surovín. „V lete svieže ovocné, na jeseň z gaštanov a orechov, v zime z čokolády," upresňuje cukrár. Aj pri „ťažších“ surovinách však v reštaurácii Rouge uprednostňujú ľahšiu podobu – gaštanový creme brulee, lieskovcový cheesecake, čokoládovú penu a podobne.