V médiach o nás napísali

Dezerty od susedov napiekol pre Varechu Ján Halaj z Hotela MIKADO - 9/2019

Dezerty od susedov napiekol pre Varechu Ján Halaj z Hotela MIKADO - 9/2019
Gastro príloha Pravdy v piatok 4. októbra 2019 pozýva svojich fanúšikov na Dezerty od susedov. Predstaví ich tentoraz hotel MIKADO prostredníctvom kuchára a cukrára Jána Halaja, ktorý do "Varechy" vybral a pripravil deväť skvelých dezertov zo susedných krajín.

Podľa receptov Janka Halaja, ktoré nájdete v prílohe Varecha 4. 10., si môžete aj vy pripraviť luxusné:

  • rakvičky so šľahačkou a venčeky so žĺtkovým krémom z Čiech
  • orechové krémové trojuholníky a koláč „makowiec warstwowy“ z Poľska
  • tortové rezy Esterházy z Maďarska
  • perník so slivkovým lekvárom a makovou penou a salzburské nadýchané „halušky“ z Rakúska
  • alebo višňovú „gorku“ a tvarohové „sochniky“ z Ukrajiny

Varecha 4. 10. hotelovo.sk - dezerty z hotela MIKADO  NItraAko píše o tomto projekte hotela MIKADO pre Varechu portál Hotelovo.sk, Jankovi v tom veľmi pomohli aj skúsenosti so „svetovými pondelkami“, ktorými hotel MIKADO vždy ozvláštňuje obedové menu. „Je to príležitosť osviežiť ponuku obedového menu, ale aj predstaviť hosťom nové kombinácie a suroviny,“ hovorí J. Halaj a dodáva, že vtedy v kuchyni nielen varia, ale sa vždy aj niečo nové dozvedia a hlavne skúšajú a ochutnávajú.

Aj dezerty sa v Hoteli MIKADO riadia najmä zásadou slow food, to znamená, že sú v čo najvyššej možnej miere zo sezónnych surovín. „V lete svieže ovocné, na jeseň z gaštanov a orechov, v zime z čokolády," upresňuje cukrár. Aj pri „ťažších“ surovinách však v reštaurácii Rouge uprednostňujú ľahšiu podobu – gaštanový creme brulee, lieskovcový cheesecake, čokoládovú penu a podobne.