V médiach o nás napísali

Hotelovo.sk servíruje dezert Janka Halaja, MIKADO - 7/2019

Hotelovo.sk servíruje dezert Janka Halaja, MIKADO - 7/2019
Hotelový portál si tentoraz robí chute na jemnučkú a krásne vyzerajúcu tortu v gréckom letnom štýle, ktorú pripravil náš špecialista na dezerty Ján Halaj. Uhádnete, z čoho je pripravená? 

Ľahký, pestrý a letne svieži dezert od J. Halaja z našej reštaurácie Rouge očaril hotelový portál Hotelovo. sk. Spĺňa vraj ešte jedno dôležité kritérium – navodzuje pocit dovolenky v Slovákmi obľúbenej turistickej destinácii, Grécku.

To je známe najmä skvelým gréckym jogurtom, ktorý sa tu na raňajky alebo ako dezert servíruje s medom a exotickým ovocím alebo aj orechami. Janko vytvoril z týchto surovín krásne vyzerajúcu jogurtovú tortu s medom a figami, do ktorej sa vám vyslovene žiada zaboriť dezertovú vidličku. 

Jogurtová torta s figami a medom, pripravil: Ján Halaj, reštaurácia Rouge MIKADO Nitra

Túto tortu pripravil pre grécky Svetový pondelok, ktoré mávame v hoteli MIKADO počas roka (mimo prázdnin) vždy začiatkom týždňa. „Všeličo nám pripomína chvíle dovolenky – suveníry, mušle a kamienky, fotografie či videá, fľaša vína... Nuž a kto rád varí, určite si prinesie množstvo inšpirácií z národných kuchýň. Vône cudzích surovín nás potom hocikedy prenesú do dovolenkovej atmosféry a celkovo obohatia náš tradičný jedálniček,“ hovorí majster cukrár pre Hotelovo.sk.

Ako ďalej J. Halaj prezradil, snaží sa vždy každej etnickej kuchyni porozumieť, aby pochopil, prečo tamojšie chute spolu tak dobre fungujú a ako ich preniesť na slovenský stôl.

Ako sa pripravuje jeho špecialita jogurtová torta s medom a figami, to si už prečítate vo virtuálnej kuchyni Hotelovo.sk. Ak sa vám vydarí, tak dobrú chuť!

A ak náhodou nie, tak príďte na Jankove dezerty do reštaurácie Mikado - obohacujú vždy denné obedové menu aj A la carte menu.