Aj vám už počas karantény chýba kuchyňa hotela MIKADO? Nevieme, kedy vás budeme môcť znovu pozvať priamo k stolom v našej reštaurácii - snáď čoskoro - ale máme pre vás aspoň tip, ako si čakanie môžete spríjemniť.
V pravďáckej gastro prílohe Varecha totiž náš šéfkuchár Štefan Benďák vykúzli obľúbené "Chute Slovenska". Samozrejme, pri povinnom "zachovaní sociálneho odstupu"
Jeho deväť nápadov na "nebíčko v papuľke" podľa ozvláštnených tradičných receptov nájdete v denníku Pravda už tento piatok 27. marca 2020.
► POZOR SÚŤAŽ PRE VÁS DOMA! ►
Ak sa podľa nich pokúsite doma navariť, tak určite chceme vidieť vaše kulinárske pokusy v komentároch pod príspevkom na našej facebookovej stránke.
V komentári zverejnite svoju fotku a napíšte, prečo ste sa rozhodli práve pre toto jedlo - jedno z deviatich, ktoré pre Varechu v Pravde 27.3. šéfkuchár MIKADA pripravil.
Štefan Benďák vaše výkony aspoň podľa vizuálu ohodnotí a vyberie šťastlivca, ktorý získa 4-chodové obedové menu pre dve osoby. Cenu si bude možné vybrať hneď, ako sa obmedzenia pre reštaurácie a stretávanie skončia - v hociktorý všedný deň podľa výberu výhercu.
Takže nezabudnite zároveň v komentári označiť osobu, s ktorou si na tom obede pochutnáte v prípade výhry. Na varenie máte čas do 15. apríla.
Prečo sú Chute Slovenska naj?
„Nemusíme cestovať na druhý koniec Zeme za chutnými, zaujímavými jedlami. Slovensko ich má dosť. Aj vďaka bohatstvu úrodnej zeme a pestrosti jej plodov. A určite aj vďaka mixovaniu kulinárskych zvyklostí, ktoré prechádzali cez našu malú krajinu a ktoré sme tu prijali za svoje,“ povedal šéfkuchár z MIKADA Nitra pre Varechu a portál Hotelovo.sk.
A ako sa tvorí taká gastronomická špecialitka z národnej klasiky? „Každé jedlo má iný charakter. V niektorom treba radšej ponechať suroviny, v inom zase technologický postup. Po nových kulinárskych chodníčkoch sa dá chodiť len potiaľ, aby ešte dávalo zmysel," tvrdí majster varešky. A chutiť musí podľa neho minimálne tak dobre ako od babičky.
► Čo teda tentoraz Štefan Benďák navaril? ►
- Bažantie prsia s perníkovou knedličkou
- Pečené kozľa na fazuli a klobáske
- Pliecko v buchte s pečenou kapustou
- Pikantné šunkovo-syrové sušienky
- Zapekaná mrvenička s čerešňami
- Šampiňóny s oškvarkovou zmesou
- Tortička z pečených hrušiek s banánmi
- Škvarkové placky
- Pečený králik s tekvicovým prívarkom
Takéto fajnovosti si bežne môžete vychutnať počas obedov v MIKADE Nitra v rámci Business menu alebo zo sezónneho a la carte menu po celý deň.
Hoci momentálne sme rovnako, ako iné reštauračné prevádzky po celom Slovensku zatvorení, skúste sa inšpirovať Štefanovými receptami doma.
A nezabudnite, že do 15. apríla máte možnosť zapojiť sa do našej súťaže amatérskych kulinárskych talentov na našej Facebookovej stránke - Hotel MIKADO Nitra. Spolu to dáme!