Letné obedové menu v Hoteli MIKADO na 29. týždeň (15. - 19.7. 2019)
Naše obedové menu počas júla a augusta bude o niečo jednoduchšie, ako po zvyšok roka. Keďže si mnohí naši stravníci užívajú zahraničnú a exotickú kuchyňu na dovolenkách, na tieto dva mesiace sa rozlúčime so svetovými pondelkami a ponuka hlavných jedál sa v lete zúži na dve. Stále však máte na výber aj Šalátové menu, ktoré dopĺňa Letná grilovacia karta.
PONDELOK
- PREDJEDLO: 80g Bryndzová pena s pažítkou (7)
- POLIEVKA 1: 250ml Slepačí vývar s domácimi rezancami a zeleninou (1,3,9)
- POLIEVKA 2: 250ml Zemiakový krém so zeleninou a majoránkovým olejom (7,9)
- HLAVNÉ JEDLO 1: 150g Kuracie soté v zemiakovej placke so šalátom z mladej kapusty (1,3,7)
- HLAVNÉ JEDLO 2: 300g Cibuľový koláč z ražnej múky s kyslou smotanou a listovým šalátom (1,3,7)
- DEZERT: 100g Kokosová roláda s černicami (1,3,7)
UTOROK
- PREDJEDLO: 80g Vajíčko plnené šunkovou penou (3,7)
- POLIEVKA 1: 250ml Slepačí vývar s domácimi rezancami a zeleninou (1,3,9)
- POLIEVKA 2: 250ml Cibuľová polievka so syrovým toastom (1,7)
- HLAVNÉ JEDLO 1: 150g Maďarský guláš s domácou parenou knedľou (1,3,7)
- HLAVNÉ JEDLO 2: 300g Pošírované vajce s tekvicovým pyré, grilovanou zeleninou a ražné krutóny (1,3)
- DEZERT: 100g Veterník s bobuľovým ovocím (1,3,7)
STREDA
- PREDJEDLO: 80g Zapekané šampiňóny so šalátom coleslaw (3,7)
- POLIEVKA 1: 250ml Slepačí vývar s domácimi rezancami a zeleninou (1,3,9)
- POLIEVKA 2: 250ml Kapustová polievka s rajčinou ()
- HLAVNÉ JEDLO 1: 150g Morčací „černohor“ s novými zemiakmi a uhorkový šalát (1,3,7)
- HLAVNÉ JEDLO 2: 300g Zapekané rigatoni so špenátom, rajčinami a mozzarellou (1,7)
- DEZERT: 100g Marhuľová pena s mandľovou sušienkou (1,3,7,8)
ŠTVRTOK
- PREDJEDLO: 80g Vlašský šalát (3,7,10)
- POLIEVKA 1: 250ml Slepačí vývar s domácimi rezancami a zeleninou (1,3,9)
- POLIEVKA 2: 250ml Krém z hlivy so zemiakovou slamou (7)
- HLAVNÉ JEDLO 1: 200g Kuracia roláda so špenátovou plnkou, dusená ryža a rajčinový šalát (1,3,7)
- HLAVNÉ JEDLO 2: 300g Pohánkové rizoto s kozím syrom, pečené rajčiny a baby špenát (7)
- DEZERT: 100g Jablkové pité s hrozienkovým krémom (1,3,7)
PIATOK
- PREDJEDLO: 80g Pena z údeného lososa s kôprom (4,7)
- POLIEVKA 1: 250ml Slepačí vývar s domácimi rezancami a zeleninou (1,3,9)
- POLIEVKA 2: 250ml Hŕstková polievka (1,9)
- HLAVNÉ JEDLO 1: 150g Filetovaná platesa so zeleninou zapečenou omáčkou z hnedého masla (3,4,7)
- HLAVNÉ JEDLO 2: 150g Kačacie filetky s hruškovým šalátom s rukolou a gorgonzolou (7)
- DEZERT: 100g Pomarančová torta s pistáciami (1,3,7,8)