Letné obedové menu v Hoteli MIKADO na 34. týždeň (19. - 23.8. 2019)
Naše obedové menu počas júla a augusta bude o niečo jednoduchšie, ako po zvyšok roka. Keďže si mnohí naši stravníci užívajú zahraničnú a exotickú kuchyňu na dovolenkách, na tieto dva mesiace sa rozlúčime so svetovými pondelkami a ponuka hlavných jedál sa v lete zúži na dve. Stále však máte na výber aj Šalátové menu, ktoré dopĺňa Letná grilovacia karta.
PONDELOK
- PREDJEDLO: 80g Rozbíf s remuládou (3,7,10)
- POLIEVKA 1: 250ml Slepačí vývar s domácimi rezancami a zeleninou (1,3,9)
- POLIEVKA 2: 250ml Šampiňónový krém s pažítkou (7)
- HLAVNÉ JEDLO 1: 200g Kuracia roláda plnená pečienkou, dusená ryža a rajčinový šalát (1,3,7)
- HLAVNÉ JEDLO 2: 300g Grilovaný halloumi syr na cícerovom šaláte (3)
- DEZERT: 100g Marinované slivky s mascarpone penou a mandľovou sušienkou (1,7,8)
UTOROK
- PREDJEDLO: 80g Parmská šunka so žltým melónom ()
- POLIEVKA 1: 250ml Slepačí vývar s domácimi rezancami a zeleninou (1,3,9)
- POLIEVKA 2: 250ml Kapustová polievka s koreňovou zeleninou (9)
- HLAVNÉ JEDLO 1: 250g Teľacie BBQ rebierka s pečeným zemiakom a pažítkový dip (7)
- HLAVNÉ JEDLO 2: 300g Fazuľkový šalát so zemiakmi, tuniakom a vajíčkom (3,4)
- DEZERT: 100g Mrkvová tortička s pomarančovým jogurtom a pistáciami (1,3,7,8)
STREDA
- PREDJEDLO: 80g Rajčinový tatarák s fetou (7)
- POLIEVKA 1: 250ml Slepačí vývar s domácimi rezancami a zeleninou (1,3,9)
- POLIEVKA 2: 250ml Karfiolová polievka s hráškom a mrveničkou (1,3)
- HLAVNÉ JEDLO 1: 150g Ragú z kuracích pŕs s rajčinami, olivami a tagliatelle (1,3)
- HLAVNÉ JEDLO 2: 300g Listový šalát s gorgonzola dressingom, hroznom, jablkom a vlašskými orechmi (7,8)
- DEZERT: 100g Čokoládovo-višňová roláda (1,3,7)
ŠTVRTOK
- PREDJEDLO: 80g Oškvarková nátierka s mladou cibuľkou (1,3,10)
- POLIEVKA 1: 250ml Slepačí vývar s domácimi rezancami a zeleninou (1,3,9)
- POLIEVKA 2: 250ml Šošovicová polievka s párkom ()
- HLAVNÉ JEDLO 1: 180g Bravčové pečené na dusenej kapuste so zemiakovou knedľou (1,3,7)
- HLAVNÉ JEDLO 2: 300g Špenátové halušky zapekané ementálom a cibuľou, miešaný šalát (1,3,7)
- DEZERT: 100g Karamelový veterník (1,3,7)
PIATOK
- PREDJEDLO: 80g Vajíčkový šalát s pažítkou (3,7,10)
- POLIEVKA 1: 250ml Slepačí vývar s domácimi rezancami a zeleninou (1,3,9)
- POLIEVKA 2: 250ml Krém zo zelenej fazuľky so slaninovým čipsom (7)
- HLAVNÉ JEDLO 1: 150g Ostriežik nílsky s baklažánom v parmezánovom cestíčku a rajčinová omáčka (3,4,7)
- HLAVNÉ JEDLO 2: 300g Zeleninový „dahl“ a basmati ryžou (7)
- DEZERT: 100g Citrónový cheesecake (1,3,7)